dimecres, 26 de maig del 2010

Visita a l’Expo de Xangai


Avui, dimecres 26 de maig, hem passat un extraodinari dia visitant l’Expo Universal de Xangai! Encara que entrem i sortim cada dia de l’Expo per a fer castells, fins avui no hem tingut temps lliure per a visitar-la al complet. A més, avui la Colla Vella protagonitzava la portada del butlletí informatiu diari de l’Expo, motiu de més per a conèixer més a fons la raó del nostre viatge.


Un cop finalitzada l’actuació del matí, tota la Colla ens hem desplaçat fins el pavelló d’Espanya per visitar-lo. Cal reconèixer que externament és un dels més espectaculars i moderns de tota l’Expo. Un cop dins, ens han passat dos audiovisuals i després hem pogut veure el famós nen, anomenat “Miguelín” que tanta polèmica i debat ha creat, la veritat és que feia una mica de por. En finalitzar la visita, ens hem fet una foto de família a la plaça que hi ha davant del mateix pavelló. Quina gran família!

A partir d’aquest moment cada un dels membres de la colla ha pogut anar a visitar lliurement l’Expo. Entre els molts pavellons que la configuren, destaca per damunt dels altres el de la Xina, pel seu disseny, en què combina a la perfecció modernitat i tradicionalitat, i per ser una de les principals atraccions i icona de l’Expo. Destaquen també, entre d’altres, els pavellons del Regne Unit, Romania, Dinamarca i Holanda pel seu disseny i enginy, i els pavellons del continent Africà per la seva varietat de colors que els fan únics i els hi omplen d’alegria i originalitat.

Dins de la mateixa Expo també s’hi fan espectacles. Un dels més visitats, és el que s’anomena Una finestra a la ciutat (The Window of the city) i que està ideat i dirigit per la Fura dels Baus. Veritablement és un espectacle excepcional i innovador en què s’hi amalgama un esclat de llum, color i so molt impactant, en el qual hi formen part molts artistes que van viatjant per les diferents ciutats del planeta. Una de les ciutats que hi prenen part és Barcelona. La seva representació, però, queda lluny de la realitat de la ciutat, ja que els actors ballen sevillanes i fan de toreros. Tot i així, a l’audiovisual hi apareixen algunes construccions castelleres que comparteixen espai amb la Sagrada Família o el Drac de Gaudí, molt estimat pels xinesos.

Després d’una llarga tarda a la Expo ens hem retrobat tota la colla per tornar cap a l’hotel, amb cares de cansament, però de molta satisfacció per haver pogut gaudir d’una bona actuació castellera acompanyada de la descoberta d’altres pobles.


1 comentari:

  1. Enhorabona pel blog. És una eina excel·lent per poder estar-ne informats. Espero que acabeu de tenir aquesta fantàstica experiència i me n'alegro que us vagi bé. Quina llàstima però, des del meu punt de vista, que hàgim d'estar encabuts dins d'un pavelló d'una nació que no ens representi com el que som, però enhorabona per la feina feta des de la vostra/nostra situació. Salut.

    ResponElimina