dissabte, 29 de maig de 2010

La Colla Vella fa història i descarrega el 3 de 9 amb folre a la Xina


La Colla Vella ha tornat a fer història. Per primera vegada, una colla castellera ha descarregat un castell de 9, el 3 de 9 amb folre, fora dels territoris de parla catalana. Es tracta d’un punt i a part en la història castellera, ja que, si són poques les ocasions en què es veuen castells més enllà d’Europa, que aquests castells siguin de 9 era, simplement, inèdit. Però, a més del mèrit que suposa alçar un castell de 9 a 10.000 km de casa, l’actuació ha estat increïble per moltes altres raons.


A diferència de la resta de dies, quan vam actuar a l’Expo de Xangai, les actuacions d’ahir i avui han tingut lloc en el recinte de l’empresa Antex, a la ciutat de Hangzhou, on treballen, i viuen, milers de treballadors, seguint el model de les colònies tèxtils del segle XIX de la vall del Llobregat.

Després de la visita de dos castellers vallencs, un grup de treballadors d’Antex han organitzat un taller de castells en el qual ja han fet el 4 de 6, una construcció que ahir mateix van repetir davant nostre.

Vam arribar a Hangzhou divendres al vespre. Per sorpresa nostra, vam entrar al recinte d’Antex envoltats de xinesos que ens esperaven. Vam anar en cercavila entre els blocs de pisos i les naus fins a la plaça central del recinte, on vam entrar ovacionats pel públic i on ens esperaven un centenar de xinesos amb pantalons blancs, faixes i una camisa de color similar al rosat de la Colla Vella, però més ataronjat.

La primera actuació a Hangzhou va ser prou profitosa: 3 de 8, 2 de 8 amb folre (el primer folre de la Colla fora d’Europa), 4 de 8, 5 de 7 i un seguit de pilar de 5 i de 4. Després vam fer un petit assaig de cara a les actuacions dels propers dies.L’endemà tocava fer els deures. Durant el sopar, el cap de Colla ja ens va anunciar que calia estar preparats per provar el 3 de 9, amb la qual cosa tothom va anar a dormir quan tocava i va estar a punt pel gran repte. Només arribar a la plaça, hem començat a lligar-ne la pinya. Després d’una estona de muntatge, amb la dificultat d’encabir-hi alguns castellers xinesos, el folre ha anat amunt i darrere la resta del castell. Amb l’aixecador col·locat han començat els problemes, però s’han solventat bé i els castell s’ha descarregat entre l’eufòria del públic, però sobretot dels nostres membres.

La celebració ha estat prolongada, com manaven les circumstàncies, i a més d’un se li han escapat les llàgrimes en adonar-se del que acabàvem de fer. Malgrat tot, calia seguir amb la feina i encarar un 2 de 8 amb folre que, tot i girar-se, s’ha descarregat amb figuereta i tot.
Per tancar l’actuació i impressionar una mica més els xinesos, s’ha completat un 3 de 7 aixecat per baix força èpic.

Un vano de 5 ha clos una nova actuació històrica, una més protagonitzada per la Colla Vella


1 comentari:

  1. Enhorabona a tots els membres de la colla que esteu a la Xina i sempre Visca la colla Vella!

    ResponElimina