dilluns, 31 de maig de 2010

Fi de festa a l’Expo

Això s’ha acabat, i s’ha acabat bé. El darrer dia de castells a la Xina ha deixat un nou 2 de 8 folrat, el tercer del viatge i el quart de la temporada, i alguns castells de 8 i 7 més que posen punt i final a una estada a la Xina memorable.

I és que no n’hi ha per menys. Després de la ressaca del 3 de 9 amb folre d’ahir (recordem-ho, a 10.000 km de casa, el primer fora d’Europa, etc.) calia fer un últim esforç per rematar la fenomenal feina feta a l’Àsia

L’ocasió bé s’ho valia: en motiu del dia d’honor de Catalunya al pavelló espanyol de l’Expo la colla havia d’actuar al davant del pavelló d’Espanya amb la presència del conseller d’amb la presència del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i altres representants de la Generalitat. Al final, per aquest ordre, s’han descarregat un tranquil 3 de 8, el 2 de 8 amb folre (figuereta d’un quint inclosa), un esforçat 4 de 8, el 5 de 7 i un 4 de 7 amb antics caps de Colla de segons. Dos pilars de cinc han tancat la diada per part nostra però per part de les diverses dotzenes de castellers xinesos que ens han acompanyat.

Els mateixos castellers de l’empresa Antex de Hangzhou, on vam actuar ahir i abans d’ahir, s’han desplaçat els 180 km que separen la seva ciutat de Xangai per donar-nos un cop de mà, i no han volgut desaprofitar l’oportunitat de completar amb facilitat un 4 de 6 i un 3 de 6 molt aplaudits pel públic local. A més a més, el corresponsal de TV3 a la Xina, Sergi Vicente, també ha fet un pilar de 4 des del qual, ja amb l’enxaneta fora i amb un casteller aguantant-li el micròfon i un altre gravant-lo amb la càmera, ha pronunciat la famosa frase “Sergi Vicente, TV3, Xangai” entre les rialles de la gent.

Amb això, però, no s’havien acabat els castells. Després de dinar, encara calia alçar alguna construcció al Bund (“Malecón” en castellà), el passeig més famós de Xangai, paral·lel al riu Hangpu i ple d’edificis colonials, des del qual s’albira una espectacular vista dels gratacels del Puxi, el barri financer.

Un cop baixats dels autocars, ens hem situat en un bon lloc per als fotògrafs i hem descarregat dos pilars de 5 simultanis. La gents que passejava, que no s’esperava una cosa així, ha començat a disparar les càmeres com posseïts mentre lligàvem, a velocitat rècord, un dels 3 de 8 més ràpids que es recorden i que quedarà com una de les imatges del viatge. En principi, a la Xina no es poden fer activitats en grup al carrer sense permís, però al final, malgrat les pors que la policia ens fes fora, uns quants agents fins i tot ens han fet espai entre la multitud perquè els fotògrafs de la Colla fessin l’última foto de grup amb comoditat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada